Láttam tegnap sokan zsidóztak a Zorbám miatt, mert kijelentette, hogy mint minden más kisebbséget, a zsidókat is megvédi a kormány. Mint azt bármelyik európai demokráciában természetes. Miattuk választottam ezt a címet a posztomnak, hátha emiatt többen olvassák. Bár nem hiszem.

Na mindegy, ez a zsidózás is egy olyan dolog, ami miatt elvész a lényeg. Mint amikor a csóri képviselők azon vitatkoznak, hogy mi lesz az egzisztenciájukkal a választások után, ha már nem kapják a havi 476 ezer forintos fizetésüket. Tudjátok, ha vissza kell menni dolgozni. :)

A Parragh-Pipi meg is mondta, hogy emiatt nem szavazták meg. Mert a szegény ügyvédek és orvosok, nem dolgozhatnának ha a parlamentben ülnének. Pedig ez ferdítés kérem szépen. Azt senki nem tiltja meg nekik, hogy dolgozzanak, csak pénzt nem kereshetnének vele! :) Hozzáteszem mindkét előbb említett szakma nagyon megbecsült ma Magyarországon, okos húzás volt rájuk hivatkozni. :)

Szóval amiért most írok, mindenki szeretett legújabb gumicsontja a tranzakciós adó. Meg kell mondjam szerintem zseniális! Biztosan sokat gondolkodtak azon, hogyan lehetne megadóztatni valamit, amit egyszer már megadóztattak. Érted? Érted hát! Persze, hogy érted, de pártállástól függően máshogy értelmezed.

Nem rizsázok, mások már megtették. Köll a pénz! Mert ki köll igazítani a költségvetést. Az eu miatt. Mi nem akarjuk, de szerintük kell. Mi jól elvoltunk így is. A politikusok és vállalkozók osztoznak az adóforintokon, amit a kuka-nép úgy fizet mintha katonatisztek lennének. No nem azért mert olyan a tartásuk mint a katonáké, hanem mert nem kérdezik mire költik azt. Szép boldog világ.

Erre jön az EU és mindenféle szerkezeti átalakításokról, meg fenntartható fejlődésről beszél. Nem értik. Nem értik, hogy nálunk a szerkezeti átalakítás az MSZP-S oligarchák és a FIDESZES oligarchák rendszeres cseréjét jelenti csupán, és a fenntartható fejlődést pedig a szerkezet ilyenfajta rugalmassága adja, és a négy évenkénti választások. Hülyék!

Hát persze, hogy megint a katonatiszteknek kell fizetniük. És itt jön a csavar! Nem csak egyszer, de többször is. Először akkor, mikor Piri néni a bérszámfejtésen levonja a bruttó kétszázharmincból a nyolcvanhármat. Aztán amikor a maradék száznegyvenhat vagy száznegyvenöt átmegy a bankszámlára, mert Piri néni nem megy el a bankba, hogy aztán milliókkal rohangáljon az utcán. Piri néni utal. Ezután még egy párszor cseng az államkassza. Amikor pénzt veszünk fel az automatából, amikor számlákat fizetünk be, vagy amikor csekket adunk fel.  Nem sokat, mindig csak egy kicsit. Fel sem tűnik. Maximum hó végén, de akkor meg már kit érdekel.

Ja! Most jut eszembe az ÁFA! Mert egyszerre fizetjük az ÁFÁ-t és a tranzakciós adót is. Fogyasztás 8 000 Forint, Áfa 2000 Forint. A számla végösszege így 10 000 volt. Eddig. Most a tranzakciós adóval, mert azt a teljes, már megadóztatott összeg után fizetjük, valahol 10 100 és 11 000 forint között alakul majd. Na kérem, ez az igazi zsenialitás.

Belépőjegy a foci meccsre? 7500 forint. Tranzakciós adó 800 forint. Az élmény előbb vagy utóbb tényleg megfizethetetlen lesz. Minden másra ott a mastercard...

A bejegyzés trackback címe:

https://nepnewsda.blog.hu/api/trackback/id/tr94384677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása