Új adók, új terhek. Minden napra egy. Pedig van éppen elég bajunk -e nélkül is. Nem is ez az érdekes, hanem az, hogy ami miatt az egekig nőtt az elégedetlenkedés a baller kormány alatt, az most senkit nem zavar.

Amikor a libsik bevezették a vizitdíjat, a Zorbán és sleppje tiltakozott.

Rejtett adónak nevezte Orbán Viktor a vizitdíjat és a kórházi napidíjat hétfőn Tatabányán, a Szent Borbála Kórház vizitdíj befizetésére szolgáló ablaka előtt tartott sajtótájékoztatóján és kijelentette, mivel az adócsökkentés ismét slágertéma, ha valaki adót szeretne csökkenteni, akkor kezdheti a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlésével. (MTI)

Na nézzük milyen előrelépés történt azóta rejtett adó ügyben.

Nem is olyan régen történhetett, hogy Rémszemet felhívta a Zorbán, hogy - Pénz kell még Gyurka! Van még a zembereknél? - Van náluk Vikikám! Annyi van náluk, hogy azt sem tudják mihez kezdjenek vele, édes öcsém - válaszolta Rémszem.

(Megjegyzem, hogy annyiból amennyi nálam van, tényleg nem nagyon tudok mit kezdeni.)

MGY: - Mennyi kell?

OV: - Néhány száz milliárd.

MGY: - Lépjünk vissza a nemzeti mobiltól? Építsünk kevesebb stadiont? Ne adjunk ekkora fizetést saját magunknak? Állapodjunk meg az IMF-el? Mégis mit szeretnél Vikikám?

OV: - Arra gondoltam, hogy az emberek bankszámláján még vannak egy-két-három-négy forintok, amiket úgy sem használnak. Arra úgy sincs szükségük, mert nem tudnak vele vásárolni mióta bevontuk az egy-két forintosokat. Ahányszor mutatkozik egy-két töredékforint a bankszámlán, azt elvesszük. Végül is senkinek sem hiányzik majd!

MGY: - Zseni vagy Vikikám! Ha nem lennél miniszterelnök, pénzügyminiszter lehetnél! És tudod mi jutott még az eszembe? Ugyanezt megtehetnénk a csekkekkel is. Tudod, hány ilyen csekk megy keresztül a postákon? Nevezzük el pénzügyi tranzakciós adónak!

OV: - Mennyit tudnánk ezzel bezsebelni?

MGY: - Úgy 50-100 misit.

OV: - Kevés. Ez még kevés. Ki kell találni valamit Gyurka, mert én nem szeretnék több adót fizetni csak azért mert többet keresek vazzeee...

MGY: - Nyugodj meg Vikikám, ne idegesítsd föl magad. Van egy jó ötletem. Mi az amit mindenki használ, és közvetíti a hangot?

OV: - Na ne hülyéskedj Gyurka, a levegőt már mégsem adóztathatom meg!

MGY: - Én a telefonokra gondoltam, Viki! Mindenkinek van, mindenki naponta használja. Már hozzá vannak nőve. Csak hozzácsapunk a számlához még egy két másodpercet. Fel sem tűnik majd senkinek!

OV: - Te egy isten vagy Gyurka. Meg is csókolnálak ha nem lennél olyan csúnya! De most nekem is van egy ötletem. Számítógépet és internetet is használnak a népek. Csapjuk hozzá azt is, és nevezzük el távközlési adónak!

MGY: - Köszönöm Viktor, hogy veled dolgozhatok, igazán jó páros vagyunk mi ketten. Ha nő lennél, elvennélek feleségül. Már csak azt mond meg, nem fognak emiatt az emberek panaszkodni?

OV: - Még egyszer ne tegyél föl ilyen hülye kérdést Gyurka! Akik rám szavaztak, azoknak úgy is mindegy, hogy mit csinálok, akik ellenem azok pedig mindegy, hogy mit csinálnak! Nem véletlenül építjük a falat közöttük már húsz éve!

Szerintem legyen ez a zárszó!

A bejegyzés trackback címe:

https://nepnewsda.blog.hu/api/trackback/id/tr444464284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása