Ezzel a címmel jelent meg egy cikk a hirado.hu-n.

Csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy engem magyarként sért egy kicsit a dolog. Valahogy úgy érzem magam, mint amikor általános iskolában felállítottak a padból, mert túl sokat beszéltem, vagy egyéb élelmes módon zavartam az oktatást. Sajnos ez elég sokszor előfordult velem, így tudom milyen kénylemetlen érzés ez.

Hasonlót csak sokkal később sorkatonaként éreztem, mikor az ezredparancsnok irodájában álltam a szőnyeg szélén, mert egy százados azt találta mondani egy körletnyi katona előtt, hogy biztos azért nem alszom a szétesőfélben lévő ágyamon, mert "buzi" vagyok. Ez már olyan korban történt, ahol emiatt kihalgatáson kellett megjelennem, és a faragatlan poénból is akta lett. Rejtő Jenő óta pedig tudjuk, hogy az akta a legveszélyesebb dolog, amivel a bakának katonaévei alatt találkoznia kell.

Azért csak kanyarodjunk vissza a történetünkhöz. Szóval nagyon úgy tűnik, hogy most az egész ország a szőnyeg szélén áll. Mert franciaországban rólunk beszélnek. Az országban húzódó ideológiai fal két különböző oldalán élő emberek szempontjából ennek a hírnek is máshogy alakul az értékelése.

Nézzük először a fal jobboldalán lévő emberek véleményét. Megjegyzem a hír valószínűleg nekik készült, lévén a közszolgálati média a rendszerváltás óta képes megújulni minden választás után. Jelzem, most nem kritizálok, csak hideg fejjel kijelentek, és ha bárkiben is kérdést vetnék fel, az nem baj.

Szóval jobb oldalról nézve, a hír sértő. Mi több megalázó! A jobberek fel vannak korbácsolva, dühösek, és nem foglalkoznak azzal, hogy a Matolcsy újabb adót akar bevezetni.

Egyébként mindez jól beleillik a jelenlegi kormány szerény véleményem szerint kétkulacsos kommunikációjába, aminek a lényege, hogy az ország szája az emberek felé, míg a segge a nyugat felé fordul. Értitek? Ide csókol, oda szarik. Ezzel szemben az eu-ból nézve egy kicsit más a kép. Az alaphelyzet ugyanaz, csak onnan úgy néz ki, hogy a seggünk azért fordul feléjük, hogy jól megdughassák, a száj pedig azért marad a mi oldalunkon, hogy kijelenthesse, hogy márpedig minket nem baszogat senki. Teljes káosz. Bocsánat a képzavarért és a csapongásért, de ennél képletesebben nem tudtam lefesteni a helyzetet.

Bal oldalról nézve, még akkor is ha a ballerek nem olvassák a kormánypárti hiradót, mert nekik már csak az ATV maradt, ahol jól megférnek a Vidám Vasárnappal és az ötszázas klubbal, szóval a bal oldaról azért felháborító, mert már megint be van bizonyítva, hogy a Zorbán nem működik együtt az EU-val, és fasiszta, és náci, és mi már megint rajtavagyunk a szopórolleren miatta.

A ballerek tehát fel vannak korbácsolva, dühösek, és nem foglalkoznak azzal, hogy a Matolcsy újabb adót akar bevezetni.

A kormány kommunikációjában az a fantasztikus, és erre eme poszt írása közben ébredtem rá, hogy az ország ideológiai falának mindkét oldalán ugyanazt az eredményt érték el. Zseniális! Minden tiszteletem az övék. Már nem is tudom miért írtam ezt a cikket, mert a kezdeti célokat elhomályosította bennem a felismerés.

Egyébként, és most jöjjön a helyzetről kialakított saját véleményem, ez engem nem érdekel. Az emberek általában beszélnek. Beszéljenek csak, ezért emberek. A kommunikáció ezen formája segített minket a kőbaltától eljutni a kontraktilis vakuólum működésének megismeréséhez is, tehát hasznos dolog. Egy egészségesen működő demokráciában ez a hír meg sem jelenik. Ahol az emberek meg vannak elégedve a sorsukkal, nem foglalkoznak azzal, hogy mások mit gondolnak róluk. Vagy csak legyintenek. El tudjátok képzelni, hogy kuruc.info oldalán megjelenő fejtegetésekkel a közmédia folglakozik jeruzsálemben? Nem, ugye? Furcsa is lenne.

Azért szerintem a FIDESZ pr részlegén dolgozók megérdemelnek egy nyalókát. Persze fejenként.

A bejegyzés trackback címe:

https://nepnewsda.blog.hu/api/trackback/id/tr544365281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása