Ma lemondott Magyarország köztársasági elnöke Schmitt Pál. Hosszas huzavona után született meg a döntés, mely igazság szerint már csak kényszerpálya volt, és aminek már régen meg kellett volna történnie. Már megint minden rosszul alakult!

Most sokan azt hiszik, hogy nyertek, hogy nyertünk, de ennek az ügynek igazából csak vesztesei vannak.

Vesztese az ember, hangsúlyozom az ember, aki a kamerák kereszttüzében vérszomjas buta hiénák által körülvéve méltóságát vesztve bukott meg, az emberek szeretetét vesztve. Párja lett ő, egy értelmetlen és gusztustalan háború egyik áldozata, aki legalább annyira a körülmények áldozata is, mint saját magáé.

Vesztese a remény, mely sokakban csak eddig élt, hogy ebben az országban lesz még tisztesség és egyetértés. Az akarat és elszántság már nem egy magasztos cél érdekében mozgósítja a bennünk rejlő energiát, hanem csak kisstílű és rövidtávú haszonért képes még a világot is kimozdítani a sarkaiból.

Vesztesei vagyunk mi mindannyian, mert a megtévesztés és véleményformálás bábjai vagyunk csupán, mert elfelejtettük mikor kell gondolkodni és mikor kell hinni. Mi már csak mások céljaiért küzdünk, és elhisszük, hogy ezek a célok a sajátjaink, és érdekeik a mi érdekeink.

Vesztese az ország, mely már csak nevében hordozza egy közösség ígéretét, mert hiányzik az erő  ami összetartaná. A saját sírunkat ássuk ezzel. Én feladom. Engem már nem érdekel. Nem lesz jobb soha. Nem is érdemeljük meg, hogy jobb legyen. A facebookon terjed az idézet, mely Széchenyi Ferenc gróf tollából született egy olyan korban, melyben még képesek voltunk együtt élni, együtt gondolkodni, és ami a legfontosabb együtt érezni.

"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel. Ha valami oknál fogva ostoba, vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor a nemzet aljas vagy műveletlen."

Az idézet igaz volt akkor is, mikor 2006-ban a Fradi keménymagja tüntetett vele a Gyurcsány-kormány ellen, és igaz ma is, mikor a ballib próbálja a saját mondanivalóját alátámasztani vele. Önnön műveletlenségünket és aljasságunkat bizonyítjuk be vele magunknak újra és újra.

A leg elkeserítőbb az egészben, hogy amikor ez az gondolat megszületett, akkoriban volt képes a nemzet utoljára egyként cselekedni, és micsoda eredménnyel tette ezt! Két óriásnak kellett összefogni akkor ellenünk, hogy két vállra fektessenek minket, és így sem volt könnyű dolguk. Egy ragyogó eszme adott közös célt egy sokat szenvedett népnek, amely olyan erővel tépte le magáról a láncot, hogy annak csörgése Bécsben és később Szentpétervárott is kiverte az álmot a szemekből.

Hol van ez az erő, lendület, bátorság? Hol vannak az alkotó gondolatok? Hol van az a nép, mely igazáért életét áldozta? Sehol. Mindenhol. Mi vagyunk azok, akik most egymással harcolunk.

Győztünk, mert egy silány vezető a pokol fenekén van, de vesztettünk, mert nem a közös akarat jutatta oda. Győztünk, mert még hallathatja hangját a nép, de vesztettünk, mert ezzel nem érünk el változást. Győztünk mert kiderült, hogy van értelme harcolni, de vesztettünk, mert egymás ellen harcoltunk csupán.

Büszke legyek vagy szomorú? Egyik sem vagyok. Csak csalódott. De szerencsére ettől én még boldog ember leszek. Vannak szeretteim, és vannak akik szeretnek. Vannak eredményeim és vannak még céljaim is. Ezen kívül vannak még érzéseim is, melyek nem mások ültetnek belém, és vannak gondolataim is, amelyek saját agyam szüleményei. Köszönöm szépen, jól érzem magam.. Tavasz van, és kint süt a nap. Rám és rátok is, de én észre is veszem.

A bejegyzés trackback címe:

https://nepnewsda.blog.hu/api/trackback/id/tr954358917

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csatlakozzatok a magyar értelmiség felhívásához! 2012.04.03. 21:26:05

Nemzeti egység:  Csatlakozzatok a magyar értelmiség felhívásához! 2012. április 2. Egyhelyütt már kifejtettem, hogy ha most a baloldali értelmiségnek is sikerül visszavennie az arcából, és a falat az ún. jobboldal és az ún. baloldal közül át tud...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tisztakéz · http://netes.8x.hu/ 2012.04.11. 20:30:04

A köztársasági elnöknek le kellett mondania, csak az a kellemetlen előjáték nem hiányzott, azonnal lépnie kellett volna. Mert ő tudta az igazságot, csak megpróbálta palástolni!!!
süti beállítások módosítása